Maanantaina 31.8. oli eka tokotreenimme. Noutajien joukossa Mizy oli ainoa "väärän rotuinen" ja pieni jännitys tuntui ohjaajalla, kun ajattelin, olemmeko sittenkin liian vaativassa ryhmässä muiden koirien istuessa rauhallisesti ohjaajien rinnalla. Kyllä Mizykin istui nätisti, mutta ei 9kk iässä jaksa niin kauan odotella, vaan alkaa kaipaamaan tapahtumaa ympärilleen. Muista koirista nuorin oli 1,5v...

Kouluttajamme on Kaarina Pirilä ja ekalla treenikerralla yleisten ohjeiden ja esittelyn lisäksi tehtiin luoksepäästävyys, ”perusasennon tarkastus”, seuraaminen taluttimessa ja taluttimetta (halutessaan) ja paikallaanmakuu.

Luoksepäästävyys meni hyvin, Mizy nousi ylös, mutta ei riekkunut. Perusasentomme on kuulemma hyvä (sekä koiran, että ohjaajankin asento Silmänisku), seuraaminen taluttimessa ja taluttimetta meni myös hyvin, toki palkkasin Mizyä usein, en todellakaan oleta, että vajaa 9kk ikäinen jaksaisi mennä pitkiä pätkiä ilman palkkaa. Maahan menossa siirryin Mizyn eteen n. metrin päähän ja siitä kävin aina välillä palkkaamassa, kun pitkiä odotusaikoja en ole harjoitellut. Itse en ole tietenkään tottunut liikkeenohjaajaan, joten maahan menossa siirryin ennen lupaa Mizyn eteen, mutta ehkä tässä opin kuuntelemaan ohjeita.

Kivaa oli, eivätkä harjoitukset olleet Mizylle liian vaikeita. Leikin sen kanssa patukalla sivummalla selvästi useammin kuin muut, toivottavasti en häiritse heitä, mutta itse haluan pitää koiran vireen ja iloisen leikkisän mielen yllä.