Torstaina 20.8. oli syksyn ekat treenit. Minulla tuttuun tapaan jatko2, junnut & kilpailuvalmiit ryhmät, eli kolme tuntia vierähtää Kelkkapuistossa.

1251044399_img-d41d8cd98f00b204e9800998eEnsimmäisen treenin teemana oli valssi ja toisaalta halusin nähdä, miten kesän aikana koirakot ovat kehittyneet. Osa oli käynyt muutamissa ylimääräisissä ohjatuissa treeneissä, mutta suurin osa oli tainnut pitää ansaitun kesätauon.

Ensin tehtiin ratana 1-13, sen jälkeen harjoiteltiin alkua erikseen ja siinä kokeiltiin myös poispäinkäännöstä (2-3), joka jätettiin päähän muhimaan ja vinkit, miten sitä voi harjoitella ilman esteitä kotioloissa. Sitten tehtiin koko rata uudelleen, kukin haluamallaan tyylillä, joten niin valssia, poispäin käännöstä kuin takaaleikkauksiakin tuli nähdyksi. Loppuun tehtiin vielä putkeen lähetys ja kepeille avokulma, ettei ihan vaan pyörimiseksi mennyt (21-29).

 Jatko2 ryhmänkin kanssa ehdittiin tehdä tuo kaikki, kun paikalla oli vain neljä koirakoa. Jatko2 ryhmässä puhuttiin motivoinnista paljonkin ja samaa keskustelua jatkettiin junnujen kanssa. Jos motivaatio katoaa koiralta, niin yleensä syynä on liika treeni, liian pitkät rataosuudet ilman palkkausta tai liian vaikea treeni koiralle.

Motivaatio on yllättävän helppoa kadottaa, mutta sen takaisin saamiseksi joutuukin sitten tekemään töitä ihan tosissaan, joten kannattaa pyrkiä pitämään se motivaatio tallessa. Helpommin sanottu kuin tehty.

Ensi kerralla takaaleikkausta tarjolla Hymy