Mizyn kanssa ollaan ihan pikku pennusta asti "arkitokoiltu", lisäksi epäsäännöllisesti ollaan Rally-tokoiltu, joskus yksin ja joskus porukalla. Noutotreenejä on toki yhdistetty myös pennun opetukseen. Kaikki on kuitenkin ollut epäsäännöllistä ja melkoisen suunnittelematonta treeniä Nolostunut.

Elokuussa 2010 menimme Mizyn kanssa Etelä-Suomen Spanielikerhon järjestämällä pentukurssille, kun ajattelin, että Mizyn kanssa olisi hyvä lähteä kahdestaan jonnekin, eikä aina ottaa aikuisia koiria mukaan. Pentukurssi kesti vain 2,5 viikkoa (2krt viikossa) ja Mizyn kanssa se sujui aika leikiten, olihan Mizy jo melko vanha pentu, eli 8kk.

Mizy tekee töitä todella mielellään, sillä on korkea vire, mutta silti se ei ammu yli, vaan pentu pitää itsensä ja tekemisensä hallinnassa. Perusasento, seuraaminen, luoksetulo (sekä ”iloinen luoksetulo”, että ”toko luoksetulo”), maahan meno ja kontaktin ottaminen & pitäminen oli helppoa. Kurssin toisen vetäjän innoittamana toko-kärpänen iskikin aika kovaa, kiitokset Veeralle Nauru. Perusluonteeltani olen aika laiska, joten säännölliseen treenaukseen tarvitsen treeniryhmän. Siksi hain UMN toko-kilpailemaan aikovien ryhmään ja pääsimme mukaan, vaikka Mizyllä onkin ikää vajaa 9kk.