Incalla on mukavasti intoa & motivaatiota  ja vauhtiakin löytyy aiempaan verraten tosi kivasti! Olen kävellyt Incan kanssa Viikistä Kelkkapuistoon ennen ja jälkeen treenien reipasta vauhtia, joten lämmittelyt ja jäähdyttelyt on huolella tehty (40-45min/suunta). Se hyöty on koiran hyvinvoinnin lisäksi, että itselläkään ei ole paikat treeni-illan jälkeen jumissa ja treeneissä juoksu sujuu vähän helpommin Nauru.

Eilen suurin riemu tuli onnistuneista kepeistä: Incahan pujottelee hyvin ja nopeasti, mutta takaaleikkaus kepeillä on täysin tuhoon tuomittu ajatus. Eilen keppien sisäänmeno onnistui poispäinkäännöksellä, Inca irtaantui ja haki kepit itse, vaikka minä olin vajaan metrin päässä takana. Pienestä voi iloita, mutta olin todella iloinen ja teimme tuon kohdan kahdesti, joten vahingostakaan ei ollut kyse. Ehkä jonain päivänä myös takaaleikkaus tarvittaessa onnistuu?

Puomin kontaktin Inca teki tosi nätisti joka kerta ja edellisellä kerralla oli A, jonka se myös tekee huolella. Kontaktien uudelleen opettelu aloitettiin tämän blogin mukaan viime syksynä, aiemmin on ollut targettia ja kangaspalaa (jonka avulla opetin sitten "koske"-käskyn), mutta silti kisoissa tuli valtaisia loikkia. Uuden "koske"-käskyn myötä loikkia ei ole nähty ja nyt tuntuu, että Inca on todellakin tajunnut, mitä siltä halua. Koske-käskyä en voi missään tapauksessa huutaa liian aikaksin, muutoin Inca alkaa hidastelemaan, mutta kiva huomata, että näin nopeasti asiat ovat ehkä loksahtanet kohdalleen.

Keinulla en Incaa ole pysäytellyt. Jostain syystä se ei kestä, jos siinä puutun sen työskentelyyn ja loikkaa herkästi pois. Myös vieraat keinut saattavat saada saman ilmiön aikaan, mutta enpä taida silti puuttua sen keinuun - ainakaan vielä.

Kaksissa kisoissa (yhteensä neljä starttia) ollaan nyt käyty sairausloman jälkeen ja kaksi nollaa on jo tullut. Seuraavan kerran kisataan Lohjalla 12.9.