Onneksi sivujen nimi on "Marin treenit", joten myös omasta kunnonkohotuksesta voin kirjoitella ja lähinnä itse seurata toivon mukaan sen edistymistä  winkSAGIn Alueelliseeen  Valmennustoimintaan perustettiin KKI (kunnossa kaiken ikää) -ryhmä, missä vaatimuksena vähintään 40-v ikä. No, se ylitetään jo aikas reippaasti ja me Mizyn kanssa pääsimme ryhmään mukaan smiley.


Eilen oli eka tapaaminen, valmentajamme on Marja-Liisa Lindell smiley. Ensin tutustuimme hieman toisiimme ja juttelimme tavoitteistamme, miksi olemme hakeneet ryhmään ja mitä odotamme ryhmältä ja valmentajaltamme. Muut ryhmäläiset vaikuttivat mukavilta, kaikilla suunnilleen samat tavoitteet. Agissa osa ei ollut vielä kilpaillut ja osalla oli sitten vähän enemmän jo taustaa ja kokemusta.

Itse totesin, että olen niin patalaiska ja tähän ikään tultua olisi kunnosta viimeistään alettava huolehtimaan, joten ajattelin, että ryhmän tuoman paineen kautta saisin potkittua itseni liikkeelle. Marja-Liisa on kokenut agilityharrastaja/valmentaja, joten häneltä saan varmasti hyviä vinkkejä agilityohjaukseen. Minähän "tunnen" Marja-Liisan ennestään kooikerpiireistä, kivaa että hän on valmentajamme smiley.


Meille tehtiin "piip-testi" (kuntotesti), jota pelkäsin etukäteen aika paljon, kun ajattelin, että olen ryhmän huonoin ja rapakuntoisin. Selviydyin testistä kuitenkin mielestäni ihan kunnialla, aikani oli 5,10. Olen tyytyväinen siihen, etenkin, kun Marja-Liisa oli etukäteen sanonut, että viisi (5) minuuttia olisi ihan OK tulos smiley. Kas kun juuri rimaa hipoen pääsin tuon rajan yli...  (emme tienneet juostessamme, kauanko olimme juosseet). Noin puolen vuoden päästä tehdään uusi testi, silloin nähdään, paljonko on kunto kohentunut.


Marja-Liisa ohjeisti meitä  liikunnan suhteen: nyt alkuun kolmen-neljän viikon ajan kunnonkohotusta kestävyysharjoittelun muodossa, eli  3-4 kertaa viikossa vähintään yksi (1)  tunti yhtäjaksoista liikkumista, jolloin sykkeen tulee olla n. 120/min. Sen jälkeen voi aloittaa myös vauhtiharjoittelun, mutta ensin kunto paremmaksi. Arilla on sykemittari, mutta siihen  pitää hankkia uudet patterit, joka jälkeen saan sen käyttööni. Moni on kommentoinut, etä riittäähän se liikunta, kun tulee liikuttua päivän aikana yhteensä tunnin ajan - mutta eipä kyllä riitä, jos haluaa kuntoa tästä nykyisestä kohottaa. Itse nimittäin kävelen jo nykyisellään kohtuu reippaasti koirien kanssa 3x  n.30min/pv...


Tänään kävelin tuttuun tapaan Idan ja koirien kanssa KehäI Nesteelle (20min ), mistä Ari otti meidät kyytiin ja ajoimme Hakkilaan. Nyt en jäänytkään autoon odottelemaan treenien loppumista, vaan lähdin Mizyn kanssa kaksin kävelemään. Kävelimme 45min reipasta vauhtia, joka jälkeen venyttelin auton luona jonkin aikaa. Ihan yhtäjaksoisesti en siis nyt tuntia liikkunut, mutta kunnonkohotus on joka tapauksessa aloitettu cool


Ensimmäisen agilitytreeniin en valitettavasti pääse mukaan, me olemme silloin saaressa, mutta tapaamisia pidetään vielä ennen kesälomia pari kertaa lisää, joten eiköhän mekin päästä sitten mukaan.

Tein sivupalkin KKI, mihin on tarkoitus kirjata treenini. Joten jos laiskuus iskee, niin sen on kaiken kansan nähtävillä ja julkinen häpeä taattu blush.