Talven ajan treenaamme kouluttajien kesken yhdessä maanantai-iltaisin ja joka toinen viikko meillä on nyt ainakin jouluun asti Ville Liukka vetämässä treenejä. Hyviä treenejä on ollut, vaikkakin tunnen taas itseni vähän huonoksi, mutta onneksi onnistumisiakin on ollut.

Niinä kertoina, kun ei ole ohjattuja treenejä, olen harjoitellut Incan kanssa kontakteja (kosketusmetodilla) ja kivasti on typsy alkanut oivaltamaan, mitä siltä haluan. Ihan 100% paikka ei ole sillä hallussa (two-on, two-off), mutta onnekseni se tekee sitten läpijuoksun, jos ei osaa pysähtyä. Oppimisen kannalta ei tietenkään ole hyvä juttu, että läpijuoksuja satunnaisesti tapahtuu, mutta kisaamisen kannalta ihan kiva, etten ole enää sellaisia hurjia loikkia nähnyt. Olen kyllä pyrkinyt vahvistamaan oikeaa paikkaa ja tehnyt harjoitusta myös vain kontaktialueelle sivusta hyppäämällä ja siinä sitten palkkaus.

Myös vauhtitreeniä, missä motivaatiota saisin kasvatettua, olen pyrkinyt noilla ei-ohjatuille kerroilla tekemään. Helppoja vauhtiharjoituksia, missä saan onnistumisia Incalle = itseluottamus ja motivaatio sen myötä kasvaa.

Syksyllä Jari Suomalainen kävi kouluttamassa meitä kerran Kelkkapuistossa ja sieltä sain eväiksi opettaa Incalle takaakierron erikseen. Opetinkin sitä Incalle ei-ohjattujen treenien aikana kerran ensin targetin avulla joitakin kertoja, mutta sitten jätin sen jo pois (muuten Inca alkaa herkästi etsimään targetteja) ja edelleen se kiersi käskyn kuultuaan hienosti esteen takaakautta. En todellakaan taas muistanut, kuinka nopea tuo koira on oppimaan Pusu. Takaakierto saa nyt hetken hautua ja sitten otan parit vahvistavat treenit aika ajoin muistuttumaan, mistä olikaan kyse.

Viikon päästä mennään taas kisaamaan Hymy