1252771890_img-d41d8cd98f00b204e9800998eTorstaina oli vuorossa paljon käännöksiä, mukaan lukien poispäinkäännös, joka sujuikin tosi hienosti. Jottei homma mennyt taas vain pyörimikseksi, oli radassa pitkiä suoriakin vauhdin ylläpitämiseksi.

 Ensin mentiin lämmittelyharjoituksena esteet 1-6, sen jälkeen harjoiteltiin osuutta 6-10, missä poispäinkäännös 7-8. Jatko2 ryhmäläiset kokeilivat ensin 7-8 kohdan valssaten, mutta koska ohjaaja ei juuri voi ko. kohdassa liikkua, vauhti tahtoi pysähtyä myös koirilta. Poispäinkäännös olikin hyvä keino pitää vauhti yllä ja ohjaus meni hienosti osan ohjaajien epäilyksistä huolimatta Hymy. Kaikki menivät poispäinkäännös harjoittelun jälkeen radan loppuun 6-16. Kilpailuvalmiit tekivät sitten vielä koko radan 1-16.

Kaikkien kanssa harjoiteltiin vielä lisää käännöksiä, esteet 51-54. Itse olin piirtänyt mukaan vielä A-esteen, mutta apuopeni ehdotti, että lopetetaan hyppyihin, jotta koira tulee palkatuksi myös hyppyjen jälkeen kunnolla. Hyvä huomio Hymy.

Palkkauksesta oli tällä kertaa puhetta enemmänkin. Palkkahan pitää antaa koiralle, kun se tekee työnsä hyvin, riippumatta siitä, ohjasiko ohjaaja oikealle tai väärälle esteelle, niin koira palkataan. Mutta tekemättömästä työstä ei palkkaa pidä antaa, muutoin palkka menettää merkityksensä. Toisaalta, jos jokin kohta on vaikea niin ohjaajalle kuin koirallekin, niin helposti riemuissaan itse haluaa jatkaa rataa, mutta edelleen koira tarvitsee palkan hyvin tehdystä työstä (ellei se sitten oikeasti palkkaannu esteistä).

Ensi kerralla kontakteja mennään urakalla.