Untitled

Ollaan nyt Mizyn kanssa ohjatuissa treeneissä sunnuntaisin huhtikuun loppuun asti Nauru.

Eilen treeneissä oli kaksi koirakkoa poissa, paikalla toinen medi, sekä kolme maxia, eli yhteensä viisi koiraa. Teemana oli persjättö ja putken umpikulmaa, sivussa kepit parin aidan kanssa.

Mizy liikkui iloisesti, sitä pystyi nyt helposti palkkaamaan pallonheitolla ja se oli kaiken kaikkiaan vapautuneen oloinen. Jopa pientä revittelyäkin tehtiin lelun kanssa sivussa!  Kun menimme sivuun ja radalla meni nahkacollie, joka haukkui rataa tehdessään, Mizyä jännitti ensin aika paljon. Mutta sain sen ajatukset taas toisaalle, kun teimme peukkuleikkiä ja heittelin sille palloa lähelle. Hyvä, että ryhmässä on koiria, joiden läsnäolo jännittää, näin opin keinot, miten autan Mizyä luottamaan itseensä ja minuun.

1326816050_img-d41d8cd98f00b204e9800998ePersjätöt olivat kai Mizylle uutta, mutta se kyllä heti tajusi, mikä on homman nimi. Umpiputkeen heitin sen ensimmäisellä kerralla huolimattomasti, jolloin se juoksi suoraan luokseni, mutta uudella tarkemmalla lähetyksellä meni nätisi putkeen. Ahtaassa hallissa puomi oli vähän harmillisesti ihan vieressä, alussa Mizy olisi rynninyt puomille, joten otin sen 1-2 aidan välistä matkaan. Muuten olisin mielelläni lähettänyt eteenpäin. Käännöksien tiukkuudesta en juurikaan nyt vielä välitä, vaan tärkeintä on, että meno on iloista ja sitä se eilen oli  Nauru. Keppitreenipisteessä mentiin keppejä eri suunnista, Mizy haki kepeille hyvin joka kerta ja palloa vinguttaen vauhtikin oli aika kiva (vertaan aina Incan keppeihin, mutta se lienee vähän kohtuutonta… ).

Ehdimme vielä hyvin tehdä varsinaisen harjoituksen kahteen kertaan ja persjättöjen käännökset alkoivat tiivistymään. Ainoastaan s-mallinen putki oli hidas, mutta lähetin sen putkeen ja vingutin palloa toisessa päässä putkea, niin saatiin vauhtia lisää.

Ihan lopuksi tein puomin kahteen kertaan, sille meno oli vauhdikasta, mutta alastulo (joka oli seinää kohden), oli luvattoman hidas.

Olen ihan älyttömän tyytyväinen. En olisi uskonut, että jo toinen treenikerta uudessa ryhmässä sujuisi näin hienosti Pusu

Pääsen kolme seuraavaa torstaita Idan ja Incan treeniryhmään treenaamaan Karoliinan paikalle. Luvassa siis ohjattuja treenejä tehostetusti muutamaksi viikoksi.

Ensi lauantaina (21.01.) mennään Ojankoon Minnan ja Oivan matkassa. Mizyn kanssa tarkoitus on vain haistella kisatunnelmaa ja minun homma on samalla arvioida Mizyn paineensietoa kisapaikalla… Kovasti tekisi mieli jo 04.02. kisoihin, mutta katsotaan, mitä Mizy sanoo kisapaikasta Jalka suussa