Tänään oli mukava radanpätkä (16estettä), missä vaihtoehtoina joko pakkovalssi tai saksalainen ja lisäksi katsottiin erikseen puomi.


Alun keppien avokulma meni Mizyllä hienosti, koitin kouluttaja ohjeen mukaan lähettää Mizyn putkeen ja sitten juoksin aidoille, mutta unohdin katsoa missä koira... Mizy juoksi esteiden ohi suoraan luokseni. Lähetin uudelleen putkeen ja kun katsoin Mizyä, vaikka itse juoksin poispäin, niin se tuli aidat OK. Miten voi unohtaa niin itsestään selvyyden, että ei katso koiraa... blush. Pakkovalssi sujui OK, putkeen irtoaminen takaaleikaten helposti, mutta saksalaisen kanssa oli tekemistä. Vaihdoin lelun namipalkaksi, koska narupallo ei enää oikein kiinnostanut ja namipalkalla Mizy ymmärsi mistä kyse ja kun otettiin vauhti mukaan, niin mullakin osuivat jalat suunnilleen kohdalleen wink.


Treenien onnistuminen tuli kuitenkin puomilla. Menimme ensin puomin, niin kuin sen teemme, Mizy juoksi puomin, teki nätin kontaktit ja tuli luvan saatuaan pois. Olin kuitenkin etukäteen Jennalle sanonut, että haluan puomille vauhtia. Niinpä Jenna piti sitten Mizyä reisistä kiinni, minä juoksin lelun kanssa puomin viertä ja innostin Mizyä  huutaen ja käskyttäen puomille. Kun Jenna laski Mizyn irti, se syöksyi hienosti loppuun asti. Vapautin nopeasti käskyllä ja sitten leikittiin.  Tehtiin tätä muutaman kerran ja Jennan mukaan vauhtia tuli 2-3s enemmän laugh. Nopea vapautus siksi, että innoissaan koira ei ehkä muutoin malta pysyä oikealla paikalla, vaan saattaisi karata luvatta. Jos karkaa, niin sitten koira otetaan syliin ja tehdään koko puomi uudelleen. Puomin alasmenoa tehtiin ihan erikseen, nostin Mizyn puomin laskevalle osuudelle, annoin "koske" käskyn ja juoksin sen edessä, aina välillä palkaten namilla, kunnes pysähdyin ja sanoin rauhallisesti "tule". Vapautuskäskyn yhteydessä ei mitään liikettä, jottei koira yhdistä liikettä vapautukseen. Näitä kahta eri harjoitusta me tehdään nyt 2-3 viikon ajan ja sitten voidaan kuulemma alkaa yhdistämään vauhtia ja paikallaanpysymisen ärsykettä. Olipas yksinkertaista, kun vaan tietää, mitä tehdä. Katsotaan, miten harjoitukset edistyvät smiley.


Oman kunnonkohotuksen suhteen tuli vähän takapakkia frown. Viikonloppuna alkoi selkäkipu, joka lähtee selvästi iskishermojuuresta, mutta kipu ei ole "ihan  normaali". Epäilen, että kylmiltään aloitettu 40 -45min hölkkä ei nyt ihan käy selälleni. Palasin takaisin peruskestävyyteen (onneksi silläkin kunto nousee) ja ehkä viikon päästä aloitan lyhyitä hölkkäpätkiä peruskestävyyden lomassa. Ihan valmennusryhmän treenisuunnitelman mukaan en nyt voikaan ehkä mennä (ainakaan alkuun), mutta pääasia on , että liikun paljon enemmän kuin aiemmin ja kunto & vointi paranevat kokoajan.