Pääsin Reetan ja Derryn tilalle eilen jatko2- treeneihin. Mizylle "kunnon siedätystä", kun muut koirat olivat: yksi musta medikokoinen espanjanvesikoira ja viisi isoa maxia...

Meillä oli kaksi treenipistettä (ja kaksi kouluttajaa) ja rataa rakentaessamme Mizy istui hiljaa tapittaen minua. Menin Mizyn kanssa ensimmäisenä takaakiertoharjoitukseen, missä aidan takaakierto sujui ongelmitta (kun ohjasin huolella, ensimmäisellä kierroksella olin itse tosi huolimaton) , mutta muurin takaakierto taisi olla sille ihan uusi juttu. Kun muurin palikat olivat tulleet kahdesti alas, teinkin takaakierron oikein isolla kaarroksella ja näin eivät palikat enää tippuneet (mielestäni tärkeämpää pitää palikat paikallaan, kuin tiukka käännös, koska sen Mizy osaa aidoilla jo tehdä). Vauhtia ja iloa Mizyllä oli ihan kivasti, eikä sen takia tehtykään harjoitusta kuin vain pari kertaa.

Kontaktitreenipisteeseen mennessämme Mizy alkoi jo vähän hidastelemaan (paineistui muista koirista), keinu tehtiin vahingossa ensin lentäen  Nolostunut, mutta uusintana keinu meni OK. Puomin Mizy teki tapansa mukaan hyvin, mutta aika hiljaisella vauhdilla, koska ympäristö alkoi jo jännittämään liikaa. Uusintakierrosta ei tehtykään, koska viereisessä pisteessä iso maxikoira rymisteli vauhdikkaasti putken läpi ja Mizyn mielestä kentällä olo oli tosi arveluttavaa Otsan rypistys. En halunut edes koittaa tehdä harjoitusta, kun koiralla on ikävä fiilis, joten lähdettiin sivuun vetämään henkeä.

Vieraiden koirien lisäksi jännitystä aiheutti koirien riitelyt keskenään... Hakkilan halli on jaettu kahteen osaan, molemmin puolin treenaa koiria ja sekä omalla puolellamme kaksi koiraa otti yhteen että toisellakin puolen äänistä päätellen koirat riitelivät ja se ei Mizyn mielestä ollut ollenkaan mukavaa (vaikka pidinkin huolen, ettei kukaan pääse Mizyn lähelle).

Olinkin ohjattujen treeniosuuksien jälkeen Mizyn kanssa sivussa, annoin namia ja kun se tökki kuonollaan peukuani (sattumalta), aloin opettamaan sitä "peukku"sanasta tökkäämään peukkuani. Ajatukset saatiin näin muualle ja treeniajan lopussa leikitytin sitä pallolla ja kävimme juoksemassa pari kertaa putken ja pallon heitto palkkana oli kivaa. Saatiin siis ihan iloinen lopetus jännittävälle illalle, olen tyytyväinen, että Mizy pystyi poistumaan hallista hyvällä mielellä

Seuraava ohjattu treeni jo sunnuntaina, kun pääsemme kilpailuvalmiiden ryhmään vierailemaan Hymy