1252083129_img-d41d8cd98f00b204e9800998eKuten tuossa alla tuli jo todetuksi, suunnitelmaa saattaa hieman muutua ja niinhän tuota yhtä putkeä (9) vähän käännettin toiseen suuntaan.

Apunani oli eilen toinen Mari, jota koulutusohjaajaksi ollaan kovasti houkuttelemassa. Hienosti Mari osasi jo antaa palautetta ohjaajille, mutta mikäs se on palautetta antaessa, kun itse kisaa 3-luokassa, on ollut paljon ulkopuolisissa koulutuksissa, kaiken kaikkiaan agilitystä kiinnostunut ja oppia innokkaasti vastaanottava nuori Hymy.

Eilen oli teemana vauhti, mutta myös sylikäännöstä opeteltiin. Osalle se oli tuttua asiaa ja osalle ihan uutta. Jatko 2 ryhmäläisistä paikalla oli vain kaksi (!!!), joten seuraavan ryhmän Kerttu osallistui myös tähän treeniin ja ehdittiin tehdä paljon enemmän, kuin jatko2 ryhmän kanssa oli alunperin tarkoitus. Junnuissa paikalla vain neljä ja kilpailuvalmiissakin vain neljä koirakkoa. Mikä ihmeen kato tässä syksyn aikana on käynyt?? No, kilpailuvalmiiden ryhmässä on tosin nyt syksyllä vain viisikoirakkoa ja yksi ohjaaja siis vain poissa.

Ensin mentiin rata 1-12 ihan niinkuin ohjaajat itse halusivat. Ohjaajat ohjasivat koiran puomin ja aitojen välistä (taidettiin kyllä esitelläkin rata näin - tarkoituksella...), mutta seuraavalla kerralla mentiin aitojen vasemmalta puolen, jolloin 3-4 väliin tehtiin takaaleikkaus. Kouluttaja oli varmaan eniten innoissaan, kevään irtoamiset ja takaaleikkaukset alkavat näkymään - kaikilla onnistui tuo takaaleikkaus hienosti! Tämä on se kouluttamisen suola, onnistumisen tunteita ja ja niistä iloitaan yhdessä.

Putken (6) jälkeen takaisin puomille ohjaus oli tarkoitus sylikäännöksenä ja kun sylkkärin periaate käytiin yhdesä läpi, niin nähtiin tosi hienoja ohjauksia. Samaa tyyliä pääsi sitten kokeilemaan heti aidan 8 ja putken 9 kohtaan. Junnujen kanssa sylkkäriä käytiin vielä vähän tarkemmin läpi ja kotiläskynä sylkkärin harjoittelua joko kotona tai muuten rauhallisessa häiriöttömässä paikassa.

Kaikkien ryhmien kanssa mentiin joko lopuksi tai aluksi rata 21-27, niin päästiin taas juoksemaan kovaa ja toisaalta puomia tehtiin eilen moneen kertaan. Putken pää (24) käännettin hieman pois päin, jolla ennakoitiin ensi viikon mahdollista putken umpikulmaa.

Kilpailuvalmiiden kanssa tehtiin vielä lopuksi esteet A-H ja Mari sai myös mennä oman Viivi-koiran kanssa radan pätkät, tosin kauheasti palautetta en hänelle antanut.

Kivaa oli, ensi kerralla käännöksiä, haltuunottoa, mutta myös taas vauhtia ja takaaleikkaustakin, kun se alkaa sujumaan niin kivasti Silmänisku.