Ari meni Freyan kanssa treenaamaan Rally-tokoa ja minä lähdin Incan ja Mizyn kanssa mukaan.
Mizyn kanssa harjoiteltiin ennen muiden Rally-tokoilijoiden tuloa sisällä ja sen jälkeen siirryin ulos treenamaan. Kivasti sain vieraassa paikassa treenattua ja muutamien vieraiden koirien läsnäolokaan ei Mizzyn menoa haitannut.

Sisätilassa oli koko seinän peittävä peili, josta oli kiva katsoa koiran perusasentoa, seuraamista ja paikalleen jäämistä, ilman "salaista sivulle kuikuilua". Seuraaminen näytti omaan silmään kivalta, kuten myös perusasentokin Hymy .

Luoksetulo suoraan sivulle toimii huomattavasti paremmin, kuin ottamalla se ensin eteen. Mutta nyt onkin pohdinnassa käsky. "Tänne" on todella varma, mutta koska sitä käytetään ihan arkikäskynäkin, niin kärsiikö sana inflaation? Koitin pariin kertaan "sivulle", Mizy tuli luokse, mutta hitaasti. Toki se oppisi uudenkin sanan, mutta olen tainnut  jotenkin onnistua tuon  tänne-käskyn opettaa niin hyvin, että olisi sääli luopua siitä. No, täytyy huomenna jutella kouluttajamme kanssa, onko se ongelma vai teenkö vain siitä sellaisen.

Tein namin kanssa pysäyttäen muutaman kerran liikkeestä seisomaan jäämisen, hienosti Mizy seisoi paikallaan, kun jäin noin metrin päähän sen eteen seisomaan. Pääsin jopa takaisin sen vierelle, ilman että Mizy liikkui mihinkään.

Kävimme Biltemassa ja sieltä lähti merkki-kartiot mukaan ja ensimmäiset ruutuun-lähetykset on omatoimisesti tehty. Pentukurssilla Veera neuvoi "näyttöruudun" ja samalla idealla tein sen nyt Mizylle kahdesti ja kaksi kertaa pentu meni ruutuun Nauru. Matka nyt oli max 5m mutta jostain se on aloitettava ja onnistumiset lienevät tärkeintä, matkaa voidaan kasvattaa sitten vähitellen.